Přejít na obsah stránky

Info

Od 1. 1. 2024 dochází ke změnám sazeb DPH. U vodného a stočného se sazba z původních 10 % zvyšuje na 12 %. Sazba DPH se mění u dovozu vody cisternou a to ze stávajících 10 % na 21 %.

Společnost VHOS, a. s. jako provozovatel vodovodů a kanalizací bedlivě sleduje a vyhodnocuje informace o šíření a způsobech přenosu koronavirové infekce způsobující nemoc COVID-19. Na základě informací Světové zdravotnické organizace, Státního zdravotního ústavu, hygienických stanic a dalších institucí vás chceme ujistit, že pitnou vodu, dodávanou námi provozovaným vodovodem, lze používat bez jakýchkoliv omezení.

S ohledem na potenciální možnost výskytu koronaviru ve vodě odpadní je nezbytně nutné striktně dodržovat zvýšená doporučená hygienická opatření a minimalizovat možnost přímého kontaktu s odpadní vodou. To se týká i našich zaměstnanců, kteří omezí činnosti prováděné na kanalizacích a čistírnách odpadních vod na činnosti nezbytně nutné.

Rozhodli jsme se současně, při respektování nařízení a doporučení vlády České republiky, přijmout opatření minimalizující kontakt našich zaměstnanců s třetími osobami i navzájem. Z tohoto důvodu je do objektů společnosti zakázán vstup nepovolaným osobám, výrazně omezena je činnost zákaznických center, přerušena je možnost hotovostních plateb na pokladnách.

S ohledem na přijatá opatření si dovolujeme požádat naše zákazníky, aby řešili pouze neodkladné záležitosti, a pomohli nám tím zajistit bezpečné dodávky pitné vody a bezproblémové odvádění odpadních vod i v následujícím období.

Vedení společnosti VHOS, a.s.

Přejít na navigaci