Přejít na obsah stránky

Info

Od 1. 1. 2024 dochází ke změnám sazeb DPH. U vodného a stočného se sazba z původních 10 % zvyšuje na 12 %. Sazba DPH se mění u dovozu vody cisternou a to ze stávajících 10 % na 21 %.

Program DOODPADU aneb „Co do kanalizace nepatří“ znovu odstartoval. S novým školním rokem odstartovalo další vzdělávání žáků na základních školách.

Projekt DOODPADU určený žákům základních a středních škol zahájila v roce 2014 Energie AG Bohemia a její dceřiné společnosti ČEVAK a.s., VaK Beroun, VHOS Moravská Třebová, VODOS Kolín, VS Chrudim a AQUA SERVIS Rychnov nad Kněžnou
Počátkem měsíce listopadu se zástupkyně firmy VHOS, a.s. vypravily s projektem DOODPADU do Základní školy v Linhraticích.
Základní škola v Linharticích má sice jen deset žáků, což ovšem neznamená, že by se kvalitou výuky lišila zásadně od jiných základních škol s větším počtem žáků. Děti byly vnímavé, pozorné a výborně spolupracovaly. Kuriozitou, kterou by byla škoda nevyzdvihnout, je, že žáci byli z projektu nadšeni natolik, že naše zástupkyně potěšily na závěr i písní o vodě.
Věříme tedy v další zájem základních škol, které byly osloveny v rámci tohoto projektu, který nejen že žáky informuje a poučí o tom, co do kanalizace nepatří, ale nabídne jim i symbolické dárky, které jsou s projektem spojeny.

Přejít na navigaci