Přejít na obsah stránky

Info

Společnost VHOS, a. s. oznamuje všem zákazníkům, že dne 28. května 2024 bude z technických důvodů uzavřeno pracoviště v Moravské Třebové v ulici Nádražní. Děkujeme za pochopení. Více informací .

Vážení odběratelé, z důvodu silnějších mrazů v posledních dnech bychom vás rádi upozornili na zvýšené nebezpečí poškození vodoměrů mrazem, a to i v místech, kde vodoměry v minulých letech zimu přečkaly bez úhony. Věnujte, prosím, zvýšenou pozornost dostatečnému zabezpečení a zateplení proti mrazu.
Číst dále...

Pokud vodoměr zamrzne, znamená to pro majitele nemovitosti nejen výdaje za jeho výměnu, ale samozřejmě také možné škody způsobené nekontrolovaným únikem vody. To platí zejména pro rekreační chaty a chalupy, kam majitelé v zimě jezdí jen jednou za čas a problém tak nemusí odhalit včas. 

Zákazníky, kteří podobou situaci museli řešit, zatím počítáme na jednotlivce, situace se ale v konečném důsledku může projevit až v době, kdy dojde k oblevě a rozmrznutí vodoměru. Proto je vhodné včas jednoduchým způsobem místa zabezpečit - pečlivě uzavřít sklepní okna, vodoměrné šachty, vodoměr obalit nepromrzajícím materiálem. 

Pokud vodoměr přece jen zamrzne, lidé by se jej neměli snažit rozmrazit otevřeným ohněm. Žár poškodí plastové části vodoměru a přístroj po takovém zásahu většinou stejně nefunguje. Aby byla vzniklá škoda co nejmenší, je pro zákazníka vždy výhodnější obrátit se do nejdříve na nejbližší povozní středisko naší společnosti. K dispozici je v pracovní době linka 461 357 111, po pracovní době použijte webový vyhledávač telefonního spojení na příslušného technika v nabídce - KONTAKTY NA POHOTOVOST / HLÁŠENÍ HAVÁRIÍ - https://servis.vhos.cz/pohotovost/

Přejít na navigaci