Přejít na obsah stránky

Info

Od 1. 1. 2024 dochází ke změnám sazeb DPH. U vodného a stočného se sazba z původních 10 % zvyšuje na 12 %. Sazba DPH se mění u dovozu vody cisternou a to ze stávajících 10 % na 21 %.

Dům dětí a mládeže ve spolupráci se společností VHOS, a. s., Zdravým městem Moravská Třebová, 3. ZŠ Moravská Třebová a Městskou knihovnou Ladislava z Boskovic uspořádaly dne 20. 4. 2017 zábavně vzdělávací program pro děti prvního stupně základních škol a předškoláčky s názvem „Vodní svět s Ťukem a Bzukem“.

Známí čmeláčci nechtějí, aby pršelo na jejich louku. Proto se vydají do světa zjistit, jak to vlastně s tím deštěm je. Cestou potkají zvířecí kamarády, zažijí dobrodružství a na konci putování zjistí, že vlastně pršet musí, protože bez vody by nebyl život na planetě Zemi. Akce byla součástí kampaně DEN ZEMĚ. Soutěžemi si zároveň děti připomněly „SVĚTOVÝ DEN VODY“, který slavíme 22. března.
Původní plán byl uspořádat celou akci v areálu „Knížecí louka“. Bohužel nám nepřálo počasí, takže musela být zvolena náhradní varianta a program se uskutečnil ve velké tělocvičně na ulici Olomoucká v Moravské Třebové. Počasí ale nezabránilo tomu, aby se děti skutečně dobře bavily, zasoutěžily si o drobné ceny a v neposlední řadě se naučily něco o koloběhu vody. Uvědomily si, že bez vody by skutečně nebyl život na naší planetě a my věříme, že s vodou začnou také lépe hospodařit. Celá akce byla hodnocena nejen dětmi, ale také „dospěláky“, kteří doprovázeli žáčky a předškoláčky, velmi kladně a my se těšíme na další setkání.

Přejít na navigaci