Přejít na obsah stránky

Info

Od 1. 1. 2024 dochází ke změnám sazeb DPH. U vodného a stočného se sazba z původních 10 % zvyšuje na 12 %. Sazba DPH se mění u dovozu vody cisternou a to ze stávajících 10 % na 21 %.

Dnes, 22. března si připomínáme Světový den vody

Vodu a její nezastupitelný význam pro život na Zemi si i letos připomeneme 22. března. Tradice Světového dne vody se píše od roku 1993 s cílem upozornit na problémy týkající se znečišťování vodních zdrojů, klimatické změny a špatného přístupu k vodě v některých částech světa. K oslavám se připojí i vodohospodářská společnost VHOS, a. s. která si u příležitosti dne vody připravila spolu s DDM Moravská Třebová, Zdravým městem a Městskou knihovnou Ladislava z Boskovic výtvarnou soutěž pro děti z mateřských a základních škol s názvem MODRÁ PLANETA.

 

Vítězné výtvarné práce budou vystaveny pro školy a veřejnost v Městské knihovně Ladislava z Boskovic v M. Třebové po celý duben.

Téma letošního Světového dne vody upozorňuje urychlení změn, které povedou k vyřešení vodní a hygienické krize na světě. Zatímco pro většinu z nás je čistá toaleta, tekoucí voda z kohoutku a pravidelná sprcha samozřejmou součástí dne, více než dvě miliardy obyvatel planety nemají přístup k bezpečnému zdroji pitné vody. Jedním z cílů udržitelného rozvoje stanovených OSN přitom je zajistit vodu a hygienu pro všechny do roku 2030.

Šetrným nakládáním s vodou se dlouhodobě zabývá také projekt DOODPADU aneb Co do kanalizace nepatří. Tím, že něco vyhodíme nebo vylijeme do záchodu či dřezu, totiž problém nemizí, ale začíná. Více o programu najdete na www.doodpadu.cz, interaktivní hodiny si mohou školy objednat přímo na těchto stránkách.

Přejít na navigaci